Sofias kladdkaka
Publicerat den
När vi lagade vår goda mat i helgen så tipsade vår kompis Sofia oss om en väldigt god kladdkaka som vi tänkte dela med oss av. Detta är också ett gott vegetarisk recept men kanske passar bäst till efterrätt :)
100 g smör
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Glass till servering
Hallon till servering
Vit choklad till servering
Sätt på ugnen på 175°C.Smält försiktigt smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
Servera kladdkakan med glassen, hallon och vit choklad. Ett tips är att värma hallonen. :)

/ Moa, Elin, Bella och Ellen