Vegetarisk chiligryta
Publicerat den
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 röd chilipepparfrukt
1 zuccini
1 paprika
400 gram blandade bönor
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 röd chilipepparfrukt
1 zuccini
1 paprika
400 gram blandade bönor
1 dl majs
2 burkar krossade tomater (gärna Kung Markatta rekomenderas)
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar krossade tomater (gärna Kung Markatta rekomenderas)
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Nachochips
Gräddfil
Kryddorna:
1 msk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika pulver
1 tsk oregano
1 msk honung
Nymalen svartpeppar efter smak
Börja med att hacka grönsakerna.
Fortsätt sedan med att steka löken tillsammans med vitlök tills den blir lite brun och mjuk :) lägg sedan i grönsakerna och stek dem.
Använd dig av alla kryddor som du önskar vi rekommederar dem ovanför. Häll i de krossade tomaterna, vatten och buljong. Låt puttra i 10 minuter. Häll sedan av bönorna och lägg dem tillsammans med majset i grytan. Låt grytan puttra i ca 4 minuter till.
Häll upp i skålar och servera med nachochips och gräddfil.

/ Moa, Elin, Bella och Ellen